torstai 8. heinäkuuta 2010

Neitistä rouvaksi: hääkertomusta 1

Hääpäivän aamu valkeni tälle morsiamelle klo 5.10 sulhasen kellon herättäessä. Hyvin nukutun yön jälkeen jännitys jo hiipi pintaan, joten uneen en enää päässyt. Lepäilin sängyssä kuitenkin vielä yli kuuteen. Kävin suihkussa ja nopeasti vielä askartelin kaason kiitoslahjakortin (neuletta luvassa). Aamupalaa nautin aika niukasti ja kaaso saapui hakemaan kampaajalle ennen kahdeksaa. (sulhanen oli lähtenyt vielä viime hetken koristeluita yms. tekemään)
Kampaajalla aika kului mukavasti ja jännitys alkoi kasvaa. Tutkin polttarikansiota ja kuuntelimme radiosta vanhempien lähettämät onnittelut. Sulhanen ja äitini saapuivat kammattaviksi klo 11, jolloin jännityskin väheni. Kampaajalta kukkakaupan kautta kotiin syömään makkarakeittoa. Kuvaajakin liittyi seuraamme tässä vaiheessa. Sulhanen ja bestman saivat itsensä saketteihin ja lähtivät jo kirkolle hääautoa koristelemaan. Kaaso puki minut ja otettiin pihalla pari kuvaa morsiamesta. Sitten kaasolle mekko niskaan ja menoksi. Ihana tunne oli katsoa itseä hääpuvussa kimpun kanssa auton pienestä sivupeilistä.
Kirkolla olimme hieman ennen yhtä ja suuntasimme sakastin ja huulipunan lisäyksen jälkeen kirkon pihalle ottamaan kuvia. Kuvaus onnistui hyvin ja saatiin ihania kuvia. Vieraita alkoi saapua puolen kahden maissa, joten siirryimme sakastiin odottelemaan. Taas alkoi morsian jännittää ja sakastista onkin muutama aika loistava otos jännittyneestä morsiosta. Jo kyyneleitäkin pyyhittiin.
Kello alkoi olla kaksi ja siirryimme isäni ja suntion kanssa kirkon eteiseen, jossa morsiusneitoni odottivat. Asettauduimme paikoillemme, ovet avattiin ja sydän löi hurjasti! Häämarssi alkoi soida ja matka alttarille alkoi. Vihkiminen oli ihana ja intiimi huolimatta isosta kirkosta ja 70 vieraasta.
Ensimmäinen matka avioparina sujui hyvin, odottelimme jonkin aikaa erään koulun pihassa, että pääsemme lähtemään juhlapaikalle. Siellä meitä odotti hevoskyyti, jolla sitten karautimme juhlapaikan pihaan. Onnittelut ja isän puhe sujuivat hyvin ja tämän hetken päätteeksi päästimme ilmaan heliumilla täytetyt ilmapallot.

Tarina jatkuu toisena päivänä...

Ei kommentteja: