tiistai 13. heinäkuuta 2010

Neidistä rouvaksi: hääkertomusta 2

Ilmapallojen noustessa korkeammalle ja korkeammalle siirryimme sisään juhlapaikalle. Vieraat etsivät paikkansa ja odottelimme ruuan esille laittoa. Pian pääsimme käsiksi ihaniin ruokiin. Morsian kuitenkin huomasi, että vaikka ruoka oli loistavaa, ei oikein kunnolla maistunut. Liekö syynä ollut kireä korsetti puvussa vai mikä...?
Ruuan jälkeen seurustelimme vieraiden kanssa ja kävimme viereisessä pellossa pyörimässä eli ottamassa kuvia. Kummityttöni avusti minua hienosti helman kantamisessa. Puku ei loppujen lopuksi hirmuisesti likaantunut vaikka illallakin tanssin oikein kunnolla helmat tanssilattiaa viistäen. Ennen kahvia ja hääkakkua otimme myös kuvan kaikista vieraista ja kuvia mm. polttariporukoista ja kuvia vanhempien ja sisarusten kanssa. Tässä kohtaa voin todeta, että valokuvaus on se asia, johon kannattaa häissä kuin häissä panostaa. Meidän kuvaaja oli aivan mahtava ja sitä myöten myös kuvat ovat mahtavia. Kuvaaja mm. ehdotti, että pienet lapset laitetaan minun helmani alle maahan mahalleen makaamaan. Tästä sai hauskoja kuvia!!!
Tässä kuvaa kimpusta, kimpussa käytettiin kahta eriväristä ruusua ja jotain vihreää lehteä reunassa. Halusin kauniin mutta simppelin kimpun ja oli kimppuuni erinomaisen tyytyväinen. Itse tein kimppuun spraymaalilla maalatuista helmistä ja rautalangasta koristeita.
Hääkakku leikattiin, mutta ei polkaistu. Vieraat taisivat pettyä, mutta mitä sitä polkemaan, kun asia on jo selvä.... Tasapeli siis. Mansikkakakku oli hyvää ja kahviakin taisin nauttia. Tämän jälkeen siirryimme rantaan, jossa meitä odotti tanssilava ohjelmineen. Bändi oli tullut jo paikalle ja pian tanssimmekin häävalssin (Maijan ja Jannen häävalssi) ja hyvinhän se meni, mitä nyt helmat oli koko ajan jalan alla. Tanssi jatkui ensin perinteisemmällä musiikilla ja keventyi suomihitteihin. Kaason järjestämää ohjelmaa oli sopivasti ja ohjelmat olivat mukavia. Myös kimppu heitettiin ja sukkanauha löysi uuden omistajan. Samalla vieraat nauttivat boolista ja muista juomista ja jossain vaiheessa myös nautimme isossa kodassa iltapalaa.

Ilta jatkui ja vieraat vähenivät. Myös ilma viileni ja morsian totesi, että nyt on aika lähteä nukkumaan. Olimme tanssilavan läheisyydessä sijainneessa mökissämme heti yhden jälkeen yöllä. Ihana hääpäivä oli ohi ja kävimme onnellisina nukkumaan!

Ei kommentteja: