maanantai 29. syyskuuta 2014

Kesän aikana ommeltuja: vaatteita ristiäisiin pellavasta

Pitkästä aikaa lapsiperhearjen keskeltä! Vauva on nyt nelisen kuukautta vanha ja vihdoin sain ajoiksi aloittaa näiden kesän aikana ommeltujen muistiin merkitsemisen... :) Enemmän on mielessä pyörinyt ompelut kuin mihin on aika ja jaksaminen riittänyt vauvan ja taaperon sekä raksan välillä heiluessa, mutta jotain on valmistakin saatu aikaan!

Jossain vaiheessa toisen lapsen odotusta aloin haaveilemaan lasten ristiäisvaatteista. Koska meillä sattuu asustamaa kaksi poikaa, ei ollutkaan kovin helppoa löytää mieleisiä vaatteita. Mutta eihän siinä mitään, onneksi kätevä emäntä surauttaa itse Ottobren kaavoista:)

Poikien juhlalook
Kun rakenneultrassa selvisi, että toinenkin lapsi on poika, päätin, että juhlavaatteet pitää olla samanlaiset. Onneksi Ottobre 1/2014 tuli apuun ja julkaisi kaavat pienten poikien henkselihousuihin ja liiviin. Toteutuin nämä asut pellavasta, koska juhlat pidettiin kesällä.
Pellava löytyi Eurokankaasta, samoin liivien vuorissa käytetty vuorikangas. Napit kumpaankin liiviin paikallisesta ompeluliikkeestä.

Sankari juhli jatkoilla tässä asussa

Pikkuveljen asu kokoa 62 cm ja isoveljen asu 92 cm, koot olivat oikein passelit. Body pikkuveljelle Lindexiltä, isoveljen kauluspaita kirpparilta 3 € ja kravaatti JesperJuniorista vuosi sitten n. 6 €. Lisäksi isoveljelle ostin harmaat kangaskengät 6 € hintaan Tokmannilta:)


Isoveli edusti näin tyylikkäänä

Ottobren ohjeessa liivejä ei ollut vuoritettu, joten ompeluohjeiden osalta piti taas kerran soveltaa. Enkä keksinyt, kuinka saan liivien vuorit ommeltua kaikista saumoista, joten tein oman sovelluksen alla näkyvän kuvan tavalla. Eli ompelin vuorin liivin reunoista kiinni nurjat vastakkain ja jätin sivusaumat auki kääntöä varten. En jaksanut käsin ompelua, joten vuorin sivusaumat silitin kiinni pikasaumaajalla.

Housujen osalta muutin suunnitelmia siten, että jätin henkselit pois ja ompelin vyötärölle kaksi 7-8 mm kuminauhakujaa.


Liivin sivusauma kiinnitetty pikasaumaajalla :)

Kaiken kaikkiaan ompeluun meni yli viikko, kun päiväuniajat olivat lähinnä käytössä ompeluun. Etenkin vauva teki kaikkensa hankaloittaakseen ompelua, joten nämä valmistuivatkin vasta ristiäispäivän aamuna, kun anoppi ompeli napit paikalleen. (Pääsin muuten testaamaan automaattista napinläven ompelua, se on ihana ominaisuus koneessani!!!)

Mutta kiireestä huolimatta puvut onnistuivat hyvin ja juhlimme toisetkin juhlat näillä! Puvut ja tietenkin pojat niiden sisällä keräsivät kehuja. :) Äiti on ylpeä! <3 br="">





2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Ihan uskomattoman hienot puvut, itselläni tuskin hermot riittäisivät moiseen urakkaan!

Tiipi kirjoitti...

Kiitos! Olen kyllä edelleen tyytyväinen noihin pukuihin! Ja siihen etten tuhlannut yhteensä 90€ kahden käyttökerran takia:) ja loppujen lopuksi noissa ei ollut kauhean iso työ, hankalaa vaan kun koko ajan työ keskeytyi;)