torstai 26. helmikuuta 2015

Noshin krokoista paitoja

 Pitkästä aikaa, täällä taas! Viimeksi blogi päivittyi entisessä kodissa ja aika edellisen päivityksen jälkeen on mennyt kuin siivillä. Ensin talon viimeistelyhommissa, viimeisissä materiaalivalinnoissa ym. ja sen jälkeen muuttoa valmistellessa ja muuttaessa. No, muuton jälkeen aika onkin mennyt kotia laitellessa ja nyt tämän vuoden puolella jo normaalia arkea eläessä. Kiireisenä äidin pitävät pienet muruset, jotka yllättäen eivät enää olekaan aivan pieniä:) (oikeasti on melkein tippa linssissä, miten lapset kasvavat niin nopeasti!!!) Mutta jotain on sentää ehtinyt ommellakin.

  Noshin ihana talvikankaiden mallisto hurmasi ja tilasin alkutalvesta mm. näitä krokoja. Krokot odottelivat uuteen kotiin muuttoa ja sen jäkeen otin metrin palaseni työn alle. Isommalle murulle raglanhihainen t-paita koossa 98 cm. Paita on vielä hiukan reilu, mutta kesään mennessä varmasti ihan sopiva. Kaavaa en nyt muista, mutta taisin sen kuitenkin merkata piirtämääni kaavaan, joten sen voin tarvittaessa kaivella. Joku ottobren kaava kuitenkin.

Violetit rihmat olivat kadoksissa, joten ompelut on tehty valkoisella. Resorin kaksoisneulaompeleet oranssilla. Kaulusresorin sauman kohdistin takakappaleen keskelle helpottamaan isän työtä lapsia pukiessa. Isiltä tuli nimittäin palautetta, että täytyy olla jokin merkki, josta erottaa taka- ja etupuolen :D Isommalle t-paita, koska kangasta ei olisi riittänyt kahteen pitkähihaiseen paitaan ja halusin kuitenkin hihat kummankin paitaan tuosta samasta krokosta.

Pienemmälle pitkähihainen body Ottobren Kisuliini-kaavalla koossa 80 cm (kaavat muuten löytyivät jemmasta, käytin niitä jo pari vuotta sitten isommalle ommellessani). Resorina käytin kummassakin paidassa Noshin oranssia resoria, aivan ihanaa laatua. Suosittelen! (ja ei ollut maksettu mainos, omalla rahalla on nämä kankaat ostettu)

Tähän bodyyn laitoin nepparit toiseen raglansaumaan, tuollaiset ihanat violetit nepit, jotka ostin elokuussa Karnaluksista. Haarasaumaan tavalliset metallinepit, koska eihän ne sieltä edes näy.

Tuon kisuliini-kaavan koosta sen verran, että ennen kankaan leikkaamista mittailin kaavaa ja vertasin mittoja Me and I:n 74/80cm bodyyn. Mitat vastasivat täysin toisiaan, eli oli juuri sopiva meille, hihat hieman pitkät vielä, mutta se korjautui hihoja hieman kääntämällä.

Tämmöiset ihanuudet tällä kertaa! Jospa saisin loput tekeleet esille myös, näitä kun on jonkin verran jäänyt postaamatta:)

Ei kommentteja: