maanantai 12. toukokuuta 2014

Noshin ihanuuksista äidille ja lapsille

 Kirjoittelin jo edellisessä postauksessa Noshilta tilaamistani ihanista kevätmalliston kankaista. Nyt on vihdoin kaikista kankaista jotain ommeltu, joten kerralla postausta näistä.

 Vauvan yökkäripulaan helpotusta edelleen, kankaana vaaleansininen polkadot-trikoo Noshilta. Resori omista kätköistä. Ompelin pukuun ohjeen mukaan 35 cm vetoketjun. Kaavana Ottobren 6/2012 unihaalari koossa 62 cm.

 Tämä valaskangas oli aivan pakko saada-sarjaa. Ylempi shortsibody Ottobren kaavalla 1/2013 koossa 62 cm. Alempi t-paita Ottobren 3/2013 kaavalla Brave Firemen, koossa 92 cm.

 Ihanaa lintukangasta jäi hiukan jäljelle, joten mieleni teki tehdä lopusta vielä itselle toppi. Kaava löytyi lankalaatikon kätköistä löytyneestä vanhasta Modasta, tarkemmin sanottuna Modan numerosta 3/2006.  (Isäntä muuten kommentoi mekon nähtyään, että kangas näyttää ihan 70-luvun kankaalta. Ihmeellinen mies... )
Toppi on aika yksinkertainen ommella. Lisäsin kuitenkin etukappaleiden reunaan framilon-nauhaa, jos tämä vaikka sattuisi sopimaan imetyskäyttöön, niin ei reunat lörpötä sitten venytyksen jälkeen. Ja vaikka ei sopisikaan imetykseen, on ainakin reunat varmemmin tukevat. Etuyläkappaleiden alareunassa myös rypytykset, mikä parantanee istuvuutta ja on ainakin kivannäköinen yksityiskohta. Saa nähdä, miten tämä muuten istuu, en nimittäin kehdannut enää vetää tätä rv 39 mahan päälle;) Eli sovitetaan sitten synnytyksen jälkeen.

Tuohon toppiin muuten olisin halunnut tehdä pienet perhosmaiset hihat. Mittailinkin ja leikkasin jo hihat, mutta hihojen reunat huoliteltuani mallasin hihat toppiin ja sovitin (siis ennen sivusaumojen ompelua vain tätä toppia olen päälleni mallannut:D), niin hihat jäivät törröttämään ihan hassusti, joten hihat pois ja toppi akuperäisillä kaavoilla valmiiksi...

Pakko vielä loppuun kehua, että nuo Noshin trikoot ovat kyllä niin laadukkaan tuntuisia ja oloisia, että ihan odotan niiden pääsyä käyttöön. Toivottavasti laatu säilyy myös pesujen jälkeen!

3 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Voikohan näiden pienten ompeluksien väreistä jo päätellä jotain? ;) Yhtä kaikki, tsemppiä loppumetreihin ja viimeiseen rutistukseen, täällä jo innolla uutisia odotellaan :)

Kivoja vaatteita olet taas ommellut, taitaa toisilla olla melko energinen loppuraskaus ompelutahdista päätellen!

Tiipi kirjoitti...

Nyt on pieni sinisten käyttäjä kotona! Eli aivan oikein vaatteista päättelit;) taisi olla vähän liiankin energinen loppuraskaus, tuli vauva semmoista vauhtia maailmaan nimittäin! :D

Nina kirjoitti...

Miten minulta unohtui kokonaan tämän kommentin vahtiminen, suuren suuret onnittelut ja vauvantuoksuista arkea! :)