perjantai 9. toukokuuta 2014

Äidille ja vauvalle, osa 2

Kangaslaatikon tyhjennyksessä tulilinjalle joutui myös viime syksynä kummipojan vauvalahjaa varten ostettu interlock trikoo. Ensin tästä piti tulla yöpuku, mutta ihan ei kangaspala riittänyt vauvan unihaalariin, joten kietaisubody oli seuraavana listalla. Kaava löytyi Ottobre 4/2012, olisiko ollut Warmly Wrapped. Body koossa 56 cm.

Kangas siis tilattu Fabriinasta jo viime syksynä. Resorit omista kätköistä. Nepparit Karnaluksista. Body oli nopea ommella muuten, paitsi kanttausta sitten olikin ihan riittämiin. Ihan en saanut riittävää kaitaletta, että olisi voinut kantin ommella yhtenäisestä kaitaleesta, joten yhteen takaolkasaumaan tein katkoksen ja kantti on ommeltu kahdesta suikaleesta.

Neppareita tähän bodyyn tuli yhteensä 9 paria, eli 18 nepparia piti paukutella vasaralla kiinni. Toivottavasti nuo sivulla olevat nepparit kestävät käytössä, kun eivät ole kanttauksessa kiinni. Laitoin kyllä alle ohjeen mukaisesti tukikangasta, mutta silti epäilen kestävyytä. Eli varovasti käsiteltävä body... Tämän bodyn neppareiden kanssa paukuttelin nepparit myös toiseen vauvan vaatteeseen, eli shortsibodyyn, josta lisää seuraavassa postauksessa. Yhteensä neppareita siis tuli 28 kappaletta paukuteltua ja nyt onkin nepparit ihan lopussa. Tallinnan-reissu siis pitäisi kesällä tehdä!!! :D

Ennen äitiysloman alkua tilailin Myllymuksuilta merinovillaneulosta, josta teinkin villahaalarin isomalle murulle, taisinkin sen jo täällä esitellä. Samalla tilasin myös liivinsuojatarvikkeita. Tykästyin nimittäin edellisen imetyksen aikaan Myllymuksujen kestoliivinsuojiin ja nyt tilasin siis tarvikkeita niihin. Noita Myllymuksujen suojia on tullut kaupasta hankittua -30 % hinnalla jo jonkinmoinen pino, n. 20 paria, mutta silti ajattelin ommella vielä lisää. Eivätpä ainakaan ole joka päivä loppu! :D

Tässä siis eilisen ja tämän päivän pikaompelut. Kuvassa yhteensä 14 paria liivinsuojia. 7 paria violetilla pul-kankaalla, 1 pari punaisella ja 6 paria valkoisella. Imuna käytin yhden kerroksen paksua bambujoustofroteeta ja pinnalle luonnonvalkoinen bambujoustofrotee. Mallina käytin valmista liivinsuojaa ja ompelin "läpsyttimet" kasaan tätini lainaamalla saumurilla (oman ompelukoneeni kolmiaskel-siksak sai aikaan vaan reunojen venymistä eli saumuri hommaan olla pitää...)

Noita liivinsuojia oli niin hauska ommella, että tekisi mieli ommella loputkin palat suojiksi, mutta en itse tarvitse noin paljoa suojia. Ehkä luovutan kankaat eteenpäin jollekin tutulle odottajalle tai myyn kirpparilla.... :)

Ei kommentteja: