lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kesää ajatellen

Nyt on tullut vauvan vaaatteiden ja esikoisen vaatteiden lisäksi ajateltua muidenkin kesäpukeutumista. Lastemme serkkutyttö kävi etelän lomalla ja isänsä vihjasi, että polvimittaisista legginseistä olisi tarvis. Koska projekti "tuhoa" kaikki olevat kankaat on käynnissä, nämä legginsit surautin Marimekon ilmeisesti hihoiksi leikatuista kappaleista, jotka sain anopilta viime vuonna.


Legginsit on tehty Ottobren ohjeella koossa 152 cm, pituus on ohjeesta poiketen polvimittainen ja legginseissä myös sivusauma kangaspalojen koosta johtuen. Ihan kivat ja helpot oli ommella, omillekin muksuille voisi vastaavia tehdä.

Helmikuussa tilailin Noshin ihania kevät/kesäkankaita ja vihdoin myös löysin itsellekin kunnon himotuksen kohteen. Aivan ihana kangas, tuosta mekko minulle soi päässä tätä tilatessa:)

Eli tuo Noshin ihana lintukangas lime-valkoinen-pinkki väriyhdistelmällä tuntui heti omalta! Mekon mallia mietin kohtalaisen pitkään; halusin, että noin ihana kangas saisi arvoisensa mallin mekossa. Lopulta päädyin kokeilemaan Suuri Käsityölehti 9/2013 lehdessä ollutta pitkähihaisen raidallisen trikoomekon mallia. Mekko on tehty koossa 38, onneksi en tehnyt yhtään isompaa. Ainakin tämän mahan kanssa sovitettuna yläosa on ehkä hiukan löysä, mikä tietysti on ihan hyvä tulevaa kesää ja imetystä ajatellen.

 Koska mitään ei voi tehdä täysin ohjeen mukaan, jätin tukikankaat laiskuuttani pois. Lisäksi kaula-aukon yläreunaan oli ohjeistettu tekemään kaksi napinläpeä, joista oli tarkoitus tuoda kuminauhat läpi rypytystä varten. En kuitenkaan halunnut mekkoon mitään nauhoja, joten tein rypytyksen ompelemalla kuminauhan alalankana kaula-aukan yläreunaan ja tikkaamalla sen ompeleen alapuolelta. Tuo ei ehkä ole se pitävin rypytys, joten saa nähdä, korjaanko tuohon sittenkin kuminauhan (ilman napinläpiä), jolloin rypytys olisi varmasti pitävä. Muuten malli on juuri sellainen, kuin toivoin. Aivan ihana, pääsee käyttöön, kunhan säät lämpeävät ja vauva syntyy!

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Aivan ihana mekko! Itsekin tuota kangasta himoitsin ja Ottobrella käydessä sitä kysyinkin, muttei ollut. Ja enpä sen jälkeen ole saanut aikaiseksi tilata, vaikka niin herkkua onkin. Kelpaa kesän tulla :)

Tiipi kirjoitti...

Kiitos! Kyllä kannattaa tilata tuota kangasta, jos vielä mietityttää. On sen verran ihana ja kesäinen:)

Itse taisin tilata 1,6 m ja mekon jälkeen kangasta jäi vielä jäljelle ehkä topin verran eli pelkkään mekkoon menisi n.1,2-1,3m tällä kaavalla.