tiistai 16. heinäkuuta 2013

Mekko muokkauksessa

Ostin jokunen vuosi sitten Marimekolta pellavaisen mekon, jonka kangas miellytti silmää, mutta malli ei täysin ollut mieluinen. Pyörittelin mekkoa aikani kaapissa ja varastossa, kerran myös kirpparilla myytävänä. Onneksi kukaan ei ostanut mekkoa!

Olin jo joskus aiemmin miettinyt, että muokkaisin mekkoa hieman, mutta aina olin jänistänyt. Tänä keväänä otin mekon pois varastosta ja päätin tarttua työhön. Valitettavasti minulla ei ole mekosta ennen muokkausta otettua kuvaa.

Mekko oli melko pitkä, minua melkein puoleen sääreen. Lisäksi mekossa oli spagettiolkaimet, mikä teki siitä melko vaikean käyttää siistinä vaatteena. Joten päätin korjata pituutta ja olkaimia. Ja tässä tulos:

Kuten kuvasta näkyy, mekko on jo monesti ollut käytössä nykyisessä asussaan. Ja tykkään hurjasti! Nyt mekko on töihinkin soveltuva hellekelin työasu.

Muutoksen suunnitelin niin, että lyhensin helmaa irrottamalla helmarimpsun muusta mekosta ja leikkasin mekko-osaa 8 senttiä lyhyemmäksi. Ompelin rimpsun takaisin mekkoon ja aloin muokata jääneestä kaistaleesta olkaimia. Toivoin, että olisin saanut kangasta hieman enemmän, että siitä olisi saanut myös pienet hihat, mutta kangas ei riittänyt kuin olkaimiin.

Äitini avustuksella asettelimme olkaimet paikoilleen minun päälleni. Olkaimet ovat alhaalta hieman kapeammat kuin olalta. Nyt olkaimet peittävät myös rintaliivien olkaimet, eli muutos oli onnistunut siltäkin osin.

Huomasin myös, että mekon selkäosassa oleva kuminauharypytys alkoi purkautua, joten se piti myös uusia. En ole aiemmin ommellut kuminauharypytyksiä, joten hieman mietittytti, kuinka se onnistuu. Aluksi ei meinannutkaan onnistua, mutta kun tajusin hieman venyttää kuminauhaa puolatessani, ompelujälki vastasi odotuksia.

Kokonaisuudessaan tämän mekon muokkaukseen meni ideonnissa ja toteutuksessa noin kuukausi. Lopputulokseen olen täysin tyytyväinen.

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Sielläkin on näemmä ahkeroitu! Ihana mekko ja kuvauksen perusteella paljon parempi kuin alkuperäinen. Itse tykkään nykyään myös hieman leveämmistä olkaimista, joten siinäkin suhteessa onnistunut muokkaus.

Ja ihana on myöskin tuo omppuhuppari edellisessä postauksessa!

Tiipi kirjoitti...

Kiitos kehuista! Kyllä mekko tosiaan on parempi, jotenkin pirteämpi ja minulle parempi nyt! :) Sellainen hyvän mielen mekko.

Omppuhuppari on kyllä myös symppis, mukavan lämmin:) Ja mallia voin suositella, jos olette huppareita vailla.