sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Aplikointia ja t-paitoja

Ottobren 3/13 lehdessä oli t-paidan kaava nimellä Brave Firemen. Koska t-paitoja menee parhaimmillaan muutama päivässä näin kesäkeleillä, päätin täydentää varastoja kyseisen kaavan paidoilla.


Tämä paita on tehty Marimekon raitatrikoosta. Kaavasta ja ohjeesta poiketen hihansuut on ommeltu kaksoisneulahuolittelulla ja kaula-aukossa käytin resorin tilalla kankaasta tehtyä kaitaletta. Tuo kaitale oli melko löysä, joten kaula-aukko vähän löpsöttää päällä, mutta ei niin pahasti, etteikö paitaa voisi aivan hyvin käyttää. Nytkin on pesussa:)

Pitkään olen haaveillut kokeilevani oikeasti aplikointia. Pari viikkoa sitten huomasin, että Ottobre-shopissa Etsyssä oli pitkään himoitsemani kirahvikuvioinen kangas tarjouksessa ja pakkohan sitä oli tilata. Halusin kokeilla t-paitaan aplikoitua kiravia kyseisestä kankaasta. T-paidan pohjaksi ei kuitenkaan sopinut mikään minulla jo ollu kangas, joten keksin lähteä paikallisesta vaateliikkeestä valmiita vaatteita katsastamaan. Löysinkin alelaarista valmiita vaaleanvihreitä t-paitoja, joista sain kangasta tämän paidan pohjaksi:)

Näistä saatiin aikaan uusi, hienompi paita!
Aplikointi onnistui varsin hyvin Ottobren ohjeen ja kangaskaupan myyjän vinkeillä. Sain vinkin ommella varsinkin isommat kappaleet kaksipuoleisen liimapaperin lisäksi vielä suoralla ennen tikkausta. Näin sain palat varmasti kiinnittymään ja tikkaus oli myös helpompi tehdä. Uusia aplikointeja vaan tässä suunnittelen:) Ainakin jokin kiva pöllö olisi mielessä :D

Tämä kirahvipaita on kyllä minun ehdoton suosikkini pitkiin aikoihin. Kankaiden sommittelu ja ompelu onnistuivat tässä todella hyvin! Hihat ja kaulus ja kirahvi Ottobre-shopista ostettua kirahvikangasta, etu- ja takakappaleet yläkuvan valmiista t-paidasta leikattuja. Kirahvin muut yksityiskohdat tilkuista. Olisi ehkä ollut parempi, jos sarvet olisi tehty myös tuosta täpläkankaasta mutta kiva tuo on noinkin:)

Ainoa miinus tässä paidassa on se, että etukappaleen kankaaseen (tuohon limenvihreään) tuli ekassa pesussa kaksi reikää!!! Siis kaksi. Nykyiset vaatteet ja kankaat ovat aivan todella huonoja, ihan ärsyttää ostaa noin huonoja materiaaleja. Onneksi itse ommellen saa kestävämpää.

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Vau mikä kirahvi! Voi kunpa minunkin kärsivällisyys riittäisi aplikointiin, mutta ei. Nytkin odottaa valmistumistaan pari t-paitaa aplikoinnilla, mutta pahoin pelkään että joko paidat ovat jo pieniä kun saan ne valmiiksi tai kesä ainakin on ohi ja tarvitsee jo pitkähihaisia lyhkäisien tilalle.

Tiipi kirjoitti...

Kiitos:) Itse olin vähän yllättynyt siitä, kuinka helppoa se aplikointi loppujen lopuksi oli. Olin kuvitellut, että se olisi kamalan monimutkaista (ja onhan siinä toki monia vaiheita) mutta ainakin tuo yksi valmistui suht. kivuttomasti. En varmaan jokaiseen vaatteeseen alkaisi noita tekemään mutta silloin tällöin ihan hauskaa vaihtelua;)

Toivottavasti saat jostain ispiraatiota tehdä vaatteet valmiiksi ja vielä pitoon, jos nämä kesäkelit jatkuvat. Meille sinänsä sama, jatkuvatko kun arki taas alkaa, työt ja hoito siis jatkuvat:)