tiistai 11. tammikuuta 2011

Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee!

Mutta minäpä muistelen. Ihan yhden neuleen verran. Tässä kaksi vuotta sitten neulottu tunika.

Lanka Seitsemän veljestä, väri syklaami. Ohjeen löysin Suuresta Käsityölehdestä, oli silloin joitakin vuosia vanha lehti. Tässä alla lähempi kuva kauluksesta (väri on vähän vääristynyt).

Tuo neuleen pinta on saatu reikäiseksi neulomalla siten, että neulotaan kaksi oikein yhteen ja otetaan langankierto puikolle. Tätä jatketaan koko kierros ja väliin neulotaan 5 kierrosta oikeaa. 

 
Koko tunikaa taisin neuloa kolmisen kuukautta. Aikamoinen urakka! Yleensä pidän tätä tunikaa farkkujen ja kauluspaidan tai t-paidan kanssa.

Tässä lopuksi vielä menneen syksyn tuotos, jotka viimeistelin vasta viime viikolla. Nyt pitäisi vielä viedä saajalle, eli kummitytölle. Lankana myöskin Seitsemän veljestä ja väri syklaami. Varren kaarteisiin ompelin Tiimarista ostettuja paljetteja, mielestäni kiva pikkuyksityiskohta.

 Tähän loppuun minun piti esitellä hieno pullataikina viime viikonlopulta, mutta Blogger käänsi kuvan vinottain, joten ei sitä kuvaa sitten. Ruksi seinään, kun tein pullaa. Edellisen kerran tein varmaan viime keväänä.

Ainiin muuten. Loma häämöttää! :D Me lähdetään Kyproksen lämpöön (toivottavasti lämpöön!) huhtikuussa. Vielä reilu kolme kuukautta odotusta, mutta jospa jaksaisi paremmin töissäkin! :)

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Aivan ihana tunika, kunpa itsekin jaksaisi neuloa!
Paljetit tosiaan on hyvä idea, itse annoin serkkutytölle joululahjaksi lapaset joihin kiinnitin paljetteja ja kirjoin nimen, oli kuulemma erittäin tykätyt :)

LOMA! Ainahan se on mielessä ;) On mukava tunne kun on jotain mitä odottaa, toivottavasti siellä on jo huhtikuussa lämmin ja saatte toivomanne hengähdystauon :) Sinullakin on mitä ilmeisimmin työntäyteinen syksy takana ja varmasti olet lomasi ansainnut!

Tiipi kirjoitti...

Kiitos! Nytkin tässä työkoneen edessä tunika päällä törötän. Eli paljon on myös käytössä. Ja kuten villavaatteet yleensä, tämä on pysynyt käytöstä huolimatta ryhdikkäänä ja tuuletus riittää puhdistukseksi. :)

Noita lapasten ja villasukkien koristeluita olen pikkuhiljaa kehitellyt, tänä syksynä tein yhdelle tytölle lapaset, joihin neulahuovutin kukat. Yksiväriset lapaset tai sukat on vähän tylsät, joten koristelua vähän kaipaa;)

Aa, loma... Vielä on niin pitkä aika, että ei sitä oikein osaa kuvitella. Mutta siinä olet täysin oikeassa, että työn täyteinen syksy oli ja kevät tulee myös olemaan! Että lomaa odotellessa.