maanantai 25. helmikuuta 2013

Käsityöhaaste

1. Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?
Maton kutominen kangaspuilla. Odottanee siihen saakka, että on tilaa, johon kangaspuut saadaan pystytettyä.

2. Mikä on ollut kunnianhimoisin toteutuneista käsitöistä?


Oman lakkiaismekon ompelu vuonna 2005. Mekko oli todella onnistunut ja olen käyttänyt sitä useasti, mm. lapsen ristiäisissä ja omissa kihlajaisissamme.

Toinen haastava oli äidilleni tekemä pöytäliina, jossa oli pitkät virvittäin ommellut kirjailut. Haastava siksi, että tämä täytyi tehdä täysin salassa äidiltäni, mikä oli hankalaa, kun asuin suurimman osan viikoista vielä vanhempieni luona.

3. Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?
Usein! Lankoja on monenlaisia ja kankaita myös, mutta usein puuttuu malli tai ohje. Tai sitten juuri oikeaa materiaalia sopivaan malliin/ohjeeseen ei juuri silloin ole. Improvisointi ei myöskään ole vahvin lajini.

4. Mitä käsitöitä teet mieluiten?
Tällä hetkellä ompelen, yleensä neulon.

5. Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?
Ei voisi olla kauempana käsin tekemisestä... Siksi tämä onkin niin sopivaa vastapainoa työlle.


6. Vallitseeko työpisteessäsi (tai missä ikinä välineitä säilytätkään) totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?
No parhaiten tilannetta kuvaa se, että välineet ovat levällään ympäri asuntoa ;) Langat ja neulomiseen liittyvät kirstussa olohuoneessa (kannen alla totaalikaaos). Kankaat ja ompelulangat laatikossa sängyn alla ja ompelukone vaatekaapissa silloin kun ei ole tiheän ompelun vaihe.

7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa, mutta et ole koskaan siitä tehnyt mitään? Kauanko olet sitä säilönyt?  

Lankoja etenkin on paljon ja ollut pitkään. Muutama kalliimpi kerä on odottanut täydellistä kohdetta, esim. Noron silkkiä ja villaa sisältävä kerä.

8. Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä? Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen ja rauhoittuen? Miten? 

Yleensä rauhoittuakseni/levähtääkseni. Eli ehkä nautiskellen ja rauhoittuen. Paljon kyllä riippuu tilanteesta ja työstä. Ommellessa yritän rauhoittaa itseäni, etten tulisi hurjastelleeksi. Siihen nykyään auttaa koneen ompelunopeuden säädin;)
  
9. Nyt alkaa mielikuvitus loppua näiden kysymysten kanssa, mutta oletko sinä keksinyt joskus jonkin mielestäsi aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissä? 

En ole tainnut. Muiden ideoita toteutellessa sujuu hyvin.

10. Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?
9, koska osaan monenlaista mutta huolellisempi pitäisi olla.
 
11. Mikä on sinulle rakkain, jonkun muun tekemä, käsityö?

Ehkä lakkiaislahjaksi saamani kirstu, sen on tehnyt joku puuseppä.

 Ja bonuskysymys:

12. Paljasta jotain yllättävää käsitöihin tekemiseen liittyvää?
Olen tehnyt miehelle käsitöitä todella vähän, se kun ei vaatteita tunnu tarvitsevan eikä ole pyytänyt mitään erityistä. Pitäisi suunnitella sille jotain erityistä ja yllättää hänet!

Ei kommentteja: