torstai 29. marraskuuta 2012

Viidakon eläimet hyppivät haalarissa

Joskus neulonta- tai ompeluinspiraatio lähtee mallista, joskus materiaalista, joskus jostain aivan muusta. Tämän haalarin kohdalla inspiraatio syntyi materiaalista eli tästä kankaasta. Se oikein huusi minua luokseen kangaskaupassa. Ja samalla huusi haluavansa haalariksi vauvalle;)  Pakkohan sitä oli totella!

Tämmöinen ihanuus siitä sitten tuli.

Ohjeen löysin kirjaston Ottobresta, en nyt muista tarkkaa numeroa, mutta olisikohan ollut vuoden 2009 lehdistä. Mallihaalarissa oli etu- ja takataskut ja vyötärölenkit yms. koristeluita mutta itse halusin ihan perusmallin, koska kangas on melkoisen värikäs ja siinä on nuo eläimet melko isoja. Siis siistiä ja simppeliä:)

Yleensäkin ompelussa sovellan ohjeita melko paljon, esimerkiksi vetoketjut ompelen aina koulussa oppimallani tavalla. Kuitenkin ohje on hyvä olla, siihen on helppo palata, jos ei muita mitä pitää seuraavaksi tehdä tai jotain kohtaa ei osaa. Samoin ohjetta käytän juuri mallina ideoille, harvemmin ihan omasta päästä mitään rupean tekemään. Sama siis myös neuleissa. Onneksi nykyään on ohjeita netti ja lehdet pullollaan.

Haalarissa on hieman vyötärön yläpuolella leikkaus. En tehnyt haalariin kokovuorta, mutta yläosan vuoritin, että haalari näyttäisi nätimmältä. Ja hyvä, että vuoritin; kivemman näköinen tuli kun ei saumat kainaloista vilku. Lahkeisiin ompelin kuminauhakujat, helppo käyttää haalaria olipa lapsi hieman lyhyempi tai pidempi.


Tässä kuvassa vyötäröleikkaus ja vetoketju näkyvissä. Kuvat on kyllä surkeita tähän vuodenaikaan, valoa ei riitä edes keskellä päivää.

Ja kuten yleensä minun töissäni, tästä puuttuu vielä napit! Toivotaan, että nepparipihdit löytävät meille pian!

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Ihana haalari! Näin joku aika sitten kyseisestä kankaasta jonkun muun tekemän tuotoksen ja arvasin heti että tästä kankaasta teillekin on tulossa haalarit (aikaisemman vihjeesi perusteella), jäin innolla odottamaan ja tätähän se kangas oli! :)

Tiipi kirjoitti...

Ihastuin kankaaseen ensi silmäyksellä, ja kyllä se edelleen näyttää ihanalta! Joten kiitos vaan kehuista:)

Tämän kankaan kanssa ei edes mennyt hermot ommellessa, koska sehän ei jousta;) Trikoon ompelu ei oo suurimpia vahvuuksiani.