perjantai 9. marraskuuta 2012

Korjausompelua aplikointia testaten

 Minun on jo pitkään tehnyt mieli kokeilla aplikointia. En kuitenkaan ole saanut aikaiseksi, mutta jokin aika sitten tuli tarvetta potkuhousujen korjaukselle ja tilaisuus aplikoinnin kokeilemiseen tuli. Kuvan potkuhousut ovat periytyneet vauvalle minulta, joten ne ovat hieman jo kärsineet. Polven kohdalla kangas on kulunut läpinäkyväksi, siispä korjausta tarvittiin ettei kangas täysin rikkoudu.


Tässä ennen toimenpiteitä.

Yllä näkyy kuinka kangas on kulunut melkein puhki.

Aplikointia en ole aiemmin kokeillut, joten ennen aloittamista katsoin netistä yksinkertaisia ohjeita. Kuvioksi valitsin pilven, se tuntui sopivan housuihin. Tukikankaan silitin kiinni ja aloitin ompelun kokeilemalla pienen tilkun ompelua. Tikiksi valitsin tavallisen sik-sakin, josta lyhensin pistonpituutta. Se ei kuitenkaan tuntunut onnistuvan, joten siirryin suoraan varsinaisen pilven kiinnitykseen. No, pitkä tarina lyhyesti, ei onnistunut. Äitini Singer ei ollut yhteistyöhaluinen, ilmeisesti siinä pitäisi olla toisenlainen ommel, jolla aplikointi onnistuisi. Siirryin tavalliseen siksakiin, mutta eihän pienen ihmisen potkuhousuihin paikan ompeleminen olekaan niin helppoa, koska lahje ei sovi kääntymään joka suuntaan ommellessa.

Loppujen lopuksi osittain kiinni ommeltu pilvi tuli ommeltua pöksyihin käsin. Ihan kiva siitä tuli, mutta ehkäpä tätä täytyy vielä harjoitella.... :)

Tässä pilvi vielä läheltä, kyllä se vähän pilveltä näyttää, eikös vaan ;)


Ei kommentteja: