torstai 31. toukokuuta 2012

Itse tehty rotinalahja

Sukulaisemme sai kaksospojat toukokuussa ja päätin tehdä rotinalahjaksi meillä käyttämättä jääneistä Muumivaipoista vaippakakun. Ohjeen katsoin täältä, tuo oli niin hieno kakku! :)

 Tässä minun versio vaippakakusta ilman sellofaania.

 Kokosin kakun pahvilaatikon pohjan päälle. Kahden ensimmäisen kerroksen tueksi teippasin pahviin talouspaperirullan hylsyn. Vaipat ovat tosiaan Muumi-vaippoja, kokoa 2. Vaipat rullasin kaikki rullalle ja jokaisen ympärille laitoin kuminauhan. Asettelin vaipat talouspaperirullan hylsyn ympärille ja sekaan nuo kaksi tuttipulloa. Kerros viimeisteltiin satiininauhalla. Seuraavat kerrokset samalla periaatteella.
 


 Kakku paketissa odottamassa lähtöä.

Satiininauhaa kannattaa varata reilusti, minulla tähän meni 3 metriä. Kakkuun saa menemään paljonkin vaippoja, tähän meni n. 45 kappaletta. Vähemmänkin toki saa menemään, jos kakun sisälle laittaa esim. vauvan vaatteita, pyyhkeen tai peppupyyhkeitä. Koristeeksi voi laittaa esim. pehmoleluja, tutteja, tuttipalloja tai leluja. Hienon kakun saa kyllä ilman koristeitakin, vaihtelevuutta kakkuun saa rullaamalla vaipat toisinpäin tai asettelemalla ne eripäin. Kaikenkaikkiaan minusta erinomainen lahja vauvaperheeseen, vaipat tulevat aina tarpeeseen.

Vielä lopuksi vinkkinä, jos teet vaippakakkua, muista, että 1-koon vaipat mahtuvat vain muutaman viikon, joten kakku kannattaa tehdä 2- tai 3-koon vaipoista.

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Ihan mahtava! Täytyy pistää korvan taakse, seuraava lähipiiriin syntyvä vauva saa varmaan tällaisen lahjaksi! :)

Tiipi kirjoitti...

Totesin, että tuollainen lähtee tästä lähtien jokaiselle vauvaperheelle lahjaksi meiltä, oli myös todella hauska tehdä! Eikä edes mennyt pitkään tehdessä. :)