lauantai 5. marraskuuta 2011

Toisenlaista käsityötä

Meillä remontoidaan. Tuntuu, että taas. Vaikkakin edellisestä remontista on melkein kolme vuotta. Nyt olikin se iso paha "susi" kyseessä; putkiremontti. Onneksi se on rivitaloissa hiukan helpompaa kuin kerrostaloissa. Lähinnä sisäkattoja purettiin ja vähän tuli sotkua purusta ja muusta porausjätteeestä. Mutta tässähän pääsi sitten itsekin tekemään remonttia. Ja kohteena oli murheenkryyni eteinen.

Suunnitelmissa oli laittaa pikku- ja pikkupikku ;) eteiseen maalattavaa tapettia ja vaihtaa kaikki listat. Lisäksi minulla oli suunnitelmissa asennuttaa eteisen kaapin peitoksi liukuovet. Niitä ovia ei taideta saada, mutta muuten näyttäisi remontti toteutuvan. Toivottavasti en ihan kaikkea joutuisi yksin tekemään, saattaa muuten tuo mahan asukas tykätä kyttyrää.
Tässä eteisen lattia ilman mitään mattoja. 70-luvulla on näköjään tykätty väreistä;) (harmi, ettei tullut lähtötilanteesta kuvaa..)

Eilen aloitin irrottamalla kaikki ne listat, joita ei putkiremontin puitteissa ollut irrotettu. Tänään jatkoin (miehen ollessa reissussa) pikkupikkueteisen lattian kimppuun. Siinä oli alkuperäinen vm. -75 muovimatto, ruskea väriltään, epämääräinen kuvioiltaan. N. puoli tuntia irrotin entistä mattoa (tyhmä, kun en tajunnut heti siitä reunasta veitsellä irrottaa, kun oli liimattu) mutta loppujen lopuksi helposti se irtosi. Sitten vaan uutta mattoa paikalleen, sitä kun jäi makuuhuoneen remontista. Siellä se nyt on, uusi matto paikoillaan. Jee, hyvä minä!!!

Ja tässä uusi lattia. Loppujen lopuksi oli melko helppo asentaa noin pieni pala, tosin ei se virheetön ole;) Kuvan alareunassa näkyvälle kynnykselle pitää kyllä tehdä jotain, aika hirveä!

Enää olisi jäljellä se isompi urakka, tapetointi... :D

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Laita toki lisää kuvia kun projekti etenee, jospa minäkin innostuisin tekemään jotain ;) Kynnys on täysin samanlainen kun meillä vielä vuosi sitten oli, onneksi uudet ei maksa kun ehkä kympin ja muuttaa ilmettä paljon! Mutta vinkki: kun ostat kynnystä, kannattaa katsoa tarkkaan minkälainen uuden on oltava (pelkkä oviaukon leveys ei riitä...). Nimim. ylimääräinen kynnys kaapissa.

Nina kirjoitti...

Sinulle on muuten haaste blogissani :)