torstai 4. helmikuuta 2010

Ja jalka nousee ja nousee ja nousee ja nousee...

Ajattelin vaihteeksi höpistä vähän muista harrastuksista kuin käsitöistä. Elikkäs siis liikunta-asiaa. Muutettuani takaisin kotipaikkakunnalle olen käynyt maanantaisin ja torstaisin jumpassa, eli aerobicissa. Tämän lisäksi olen satunnaisesti lenkkeillyt ja hiihtänyt. Tietysti myös luistelut, pyöräilyt yms. kuuluu asiaan.

Tänään sitten pitäisi mennä vetämän stepaerobicia torstaijumppaan. Hupsu, kun aina lupaudun antamaan itsestäni. Tässä pitäisi vissiin kehittyä. Vedän tuon saman tunnin nyt kolmena torstaina, jos en sairastu. Stepaerobic on siis aerobic tunti, jossa liikkeet tehdään step lautaa apuna käyttäen. Tämä rasittaa jonkin verran polvia. Viime vuonna torstaijumppa oli aina stepaerobiciä, joten olin silloin aika hyvässä kunnossa, nyt hiukan jännittää miten puuskutan jo ensimmäisen vartin jälkeen. hui...

Hiihtämiseen sain myös uutta pontta muutettuani tänne nykyiseen kotiin. Hiihtolatu nimittäin kulkee tuosta 100 metrin päästä, joten viime vuonna hyppäsin taas ladulle ja huomasin nauttivani hiihdosta aivan eri tavalla kuin ennen. Hyvänä apuna on sykemittari, kun minulla ainakin on paha tapa hiihtää liian kovasti. Mittarin avulla pystyn säätelemään vauhtia niin, että jaksaa koko lenkin. 10 km menee tunnissa nykyään. Takana jo 40 km tänä talvena ja lisää olisi tarkoitus hiihtää, ehkä jo huomenna.

Ja kaikkein parasta liikunnassa on se, että voi sitten hyvällä omalla tunnolla välillä herkutellakin:) siispä kaikki hikoilemaan ja talvesta nauttimaan. Hiihtäen se talvikin lyhenee.

1 kommentti:

Pia kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani! : )