tiistai 2. huhtikuuta 2013

Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain keskeneräistä

1v:n nukkuessa päiväuniaan on hyvä muistella joskus aiemminkin blogissa vilahtanutta juhlamekkoa. Tämän mekon ompelin kolme (ohhoh!!!!) vuotta sitten, kun valmistuin maisteriksi. Sen jälkeen mekko ja jakku ovat päässeet myös kaksiin häihin, joista viimeisimpiä juhlittiin parisen viikkoa sitten.




Kaavat piirsin ystäväni vastaavasta mekosta, tosin selkä ei ihan mennyt niinkuin piti, koska ystäväni mekossa on kyljissä joustavaa kangasta, jonka itse jätin pois ja lisäsin selkään vetoketjun. Istuvuus ei siis ole täydellinen, mutta riittävän hyvä kuitenkin. Kangas on Eurkokankaasta ja mielestäni sopii sekä minulle että talvisiin juhliin.


1 v:lle virkkaamani sammakko valmistui kiirastorstaina. Ei ollut tällä äidillä ihan virkkauksen perusteet muistissa kun kiinteiden silmukoiden sijaan virkkasin aluksi pylväitä. Mutta yön pimeät tunnit auttoivat ja tajusin virheeni ;) saatiin sitten sammakkokin kuntoon ja valmiiksi.




Tämä kangas on pyörinyt käsityötarvikkeissani vuosia, ainakin vuodesta 2008. Kyseessä on erittäin laskeutuva trikoo, n. metrin palanen ja tämä on odottanut oikeaa ohjetta. Sellainen ohje oli Suuri Käsityö lehdessä 3/2013. Nyt kangas on jo leikattu, enää odotellaan ratkaisua kädenteille, ja sitten pääsen ompelemaan. Ei olekaan montaa saumaa tiedossa, toivottavasti koneeni pystyy tähänkin erittäin joustavaan kankaaseen ilman että hermot menee.

Tyrkyllä on myös pipotilauksia, joten niitä sitten tässä kevään korvalla myös tiedossa. Suunnitteilla on myös kaikenmoista ihanaa 1 v:lle, ihanista blogeista saa ihania ideioita.

Ei kommentteja: