sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Barbielle vaatteita

Minä olen aina ollut (ja siis varsinkin pikkutyttönä) kova Barbie-fani. Minulla oli n. 30 erilaista barbia ja lukematon määrä barbinvaatteita. Suurin osa vaatteista oli ostettu kirppareilta tai saatu lahjaksi, ja siis jonkun käsin tekemiä, ei varsinaisia Barbie-vaatteita. Niinpä sitten ajattelin tekaista sukulaistytön 5-vuotislahjaksi muutaman vaatteen hänen barbeilleen. Tässäpä näitä:

Tämä mekko on ensimmäinen itse neulomani, ohje omasta päästä. Lankana joku vanha jämä Novitan 7-veljeksestä. Helma ja kukka virkattu.

Tässä toinen mekko, ohje löytyi Lankapirtti-blogista.

Tässä kolmas mekko, muunneltuna Lankapirtin ohjeesta.

 Kun näitä mekkoja rupesi syntymään, googlailin ohjeita lisää ja törmäsin sivustoon Sticka till Barbie. Sivustolla on n. 1000 ohjetta erilaisiin barbinvaatteisiin, kaikki neuleohjeita. Ohjeet ovat ruotsiksi tai englanniksi. Itse neuloin englanninkielisistä ohjeista. Tässä tuolta sivustolta saatujen ohjeiden perusteella neulottuja.

 Poncho stickatillbarbie.se-sivuston ohjeella, mekko sama kuin ensimmäinen mekko:)

Tässä poncho housujen kanssa.

Barbien takki ja hame

Viimeisimpänä syntyivät tämä villapusero ja housut (taisi olla ohje nro 2).

Kaikissa vaatteissa, joissa lankaa ei erikseen mainittu, lankana oli Novitan Nalle. Nämä barbin vaatteet ovat tosi nopeita ja kivoja pikkutöitä, joita voi tehdä vaikka isomman projektin välillä tai odotellessa inspiraatiota johonkin muuhun projektiin. Mutta nyt kyllä riittää vähäksi aikaa tämä barbille neulominen, tarkoituksena olisi seuraavaksi keskittyä vauvan neuleisiin. Lankoja lähden huomenna metsästämään, katsotaan mitä löytyy! Tekeille olisi tulossa neulottu peitto ja villahaalari tälle talvelle kotiutumista ja muuta käyttöä varten. Niistä lisää myöhemmin:)

ps. Jos minusta ei jonkun blogissa kuulu mitään, se johtuu siitä, että kommentointi ja kommenttien lukeminen ei minulla jostain kumman syystä ole toiminut tällä viikolla. Toivotaan, että ongelma korjaantuu pian!

ps2. Kuvausassareina tänään toimivat yksi omista vanhoista barbeista (en siis enää näillä leiki, mutta kaivelin tämän esille tuota 5-veetä varten) ja joulupukin tuoma uusi viltti:)

4 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Aivan ihania barbien vaatteita, lahjan saaja varmasti ilahtuu! :)

Tiipi kirjoitti...

Kiitos! Nuo on kyllä aika onnistuneita minustakin:) Kuvissa tulevat kivasti esiin tuota mustaa vilttiä vasten!

alli kirjoitti...

Wow, tosi hienoja etenkin toi takki on aivan upea! Siis sinä jos joku osaat neuloa! Muuten mistä ohjeet ovat? Lähinnä tuo takki kiinnostaa :3

Tiipi kirjoitti...

Kiitos, Corppu. Takin ohje löytyy Sticka till Barbie-sivustolta.