torstai 2. kesäkuuta 2011

Perinteistä uusissa väreissä

 Yläasteella käsityön opetukseen kuului virvittäin ompelu. Tuolloin jo tykästyin kyseiseen tekniikkaan, se on jotenkin kivan perinteinen, mutta kuitenkin nykyaikaisen näköinen. Viime aikoina olenkin toteuttanut pitkään muhinutta projektia virvittäin ompelulla. Kankaana pellavan tyylinen kangas, johon kirjontalangat on mahdollista pujotella. Lankana meille kotiin sopiva aniliininpunainen värinen kirjontalanka.


Lähikuvassa kuvio vasta alkumetreillä.


Yllä näkyy valmis kuvio. Samoin näkyvissä reunat, jotka olen käsin ommellut hammasrivireikäompeleella.

Tästä ei tainnut käydä ilmi, että mitä ihmettä nämä ompelukset ovat. No, osaatko arvata?



Tässä vielä tämän viikon herkku, hetken mieliteko. En voinut vastustaa lankaa, kun on niin ihanat värit tässä kerässä ja oli viimeinen keräkin...

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Onpa siisti työ, pöytäliinako lie? Tosin mietin että laudeliinatkin saisi samalla tekniikalla! Itsekin joskus yläasteella tein paikallista revinnäistä ja tykkäsin, vaikka tuolloin jälki ei ollut kovin siistiä liiasta voimankäytöstä johtuen :D Nyt suunnitelmissa on jatkaa äitini aloittamat pöytätabletit valmiiksi, mutta vielä ei olla päästy suunnitelmaa pidemmälle... Ehkä kaivankin viikonlopun reissuun työt mukaan ja kokeilen miten sujuu!

Tiipi kirjoitti...

Ei arvauksesi osunut ihan oikeaan, mutta silti kommentissasi oikea sana löytyi! Eli tableteista on kyse!!! Näitä on kuusi, joista yksi on kesken ja yksi aloittamatta. Tavoitteena olisi saada ne valmiiksi miehekkeen synttäreille ensi viikolle:)