tiistai 31. maaliskuuta 2015

Vaunuverhoja

 Eräänä helmikuisena unikoulutuksen värittämänä huutoyönä havahduin siihen, että kuopukseni (ja tietenkin minä;) tarvitsee vaunuverhon. En enää muista, miksi tulin siihen lopputulokseen, mutta epäilen valvomisella olevan jotain asiaa tässä jutussa:)

No, projekti vaati jonkinverran googlailua, koska ensin tarvittiin ohje. Hyvä sellainen löytyi Villa ja villa -blogista. Kiitokset vain ohjeesta sinne:) Sitten tarvikkeiden perään. Koska paikallisesta kangaskaupasta ei mieleisiä löytynyt, tilasin tarvikkeet kaikki eri paikoista.

Monitoimirenkaat Riemulilta, violetti pallokangas Kangasunelmasta ja taustalla oleva valko-harmaa tähtipuuvilla (siitä ei nyt ole kuvaa, sori) Kilokankaasta. Sirkkarenkaat naapurikaupungin askarteluliikkeestä. 

Tein verhoon kiinnitysnauhat violetista kankaasta, koska halusin, etteivät nauhat erottuisi liikaa varsinaisesta verhosta. Nauhojen kääntäminen oli aika hidasta, joten en suosittele tuota. Lisäksi tuon sirkkarengaspaketin mukana tullut työkalu rei'ittämiseen oli todella surkea, sillä oli mahdotonta saada reikää tehtyä ilman mustaa peukaloa. Muuten verho oli oikein helppo tehdä.

Pohtailin kohtalaisen monta päivää, tekisinkö verhoon jonkin applikoinnin. Päädyin kuitenkin verhoon ilman applikointia, koska en osannut päättää, millaisen applikoinnin olisin tehnyt:D

Ja koska verho oli helppo ja mukava tehdä, lupasin tehdä yhden myös ystävälleni palveluksena. Tämä verho matkasi ystäväni ystävälle vauvalahjaksi. Tässä muuten samat tarvikkeet, mutta tuo päällyskangas ja solmimisnauhat paikallisesta kangaskaupasta.

Nämä verhot on mitoitettu meidän Emmaljunga Duo edge vaunujen mukaan. Tämä sini-valkoinen lahjaksi tehty on hieman pienempi ja lyhyempi, koska on menossa Kunert-merkkisiin vaunuhin. Toivottavasti sopii sinne:)

2 kommenttia:

-Jaana- kirjoitti...

Mukava kuulla, että ohjeesta on ollut iloa :) Kauniit vaunuverhot olet ommellut. Noiden sirkkarenkaiden kiinnittäminen on superhelppoa ja turvallista pihtien kanssa, suosittelen

Tiipi kirjoitti...

Kiitos Jaana kehuista:) Minulla onkin nuo Prymin pihdit ja niillä olisin sirkkarenkaa laittanut, mutta renkaat eivät olleetkaan Prymin, joten rei'itystyökalu ei sopinut pihteihin:( Jospa tulevalla Tallinnan reissulla Karnaluksista löytäisin Prymin 8mm renkaita, niin saisin sen työkalunkin! :)