maanantai 31. joulukuuta 2012

Joulupukin tuomaa

 Tänä jouluna meidän perheen isoin paketti tuli minulle. Voi että, miten kiltti olenkaan ollut kun sain tämän lahjaksi:

 Kyllä vaan, sehän on minun ihka oma ompelukoneeni!!!! (Taisin tosin huijata vähän ja kävin ostamassa tämän itse itselleni;) Pitkään olen jo haaveillut ompelukoneesta ja tänä syksynä haave sai uutta potkua, kun ompeluinnostusta löytyi mutta lapsen kanssa oli aina hankalaa lähteä mummolaan ompelemaan. (joo, tuo kuulostaa oudolta, mutta siltä se vaan tuntui). 

Koneeni on Husqvarna Tribute 140 M- mallia. Eli kyseessä on mekaaninen ts. käsin säädettävä kone. Valitstin tämän toisaalta ominaisuuksien ja toisaalta hinnan vuoksi. Ja voi että, kylläpä olen tyytyväinen valintaani. Koneessa on paljo hienoja ominaisuuksia, joita ei äitini Husqvarnassa ole. Erityisen tyytyväinen on ompelunopeuden säätöön. Koneella voi siis rajoittaa ompelunopeutta. Esimerkiksi eilen tuo oli varsin hyvä, kun ompelin trikoota. Ei päässyt sauma vinoon kun kone ompeli vain rauhallisesti.

Myös langan pujottaminen neulaan on jäänyt historiaan, kone hoitaa sen minun puolesta. Ommelvalikoima on varsin laaja, olen nyt kokeillut 3-askelsiksakin, suoran ompeleen, ompeleen joka huolittelee ja saumaa yhtä aikaa sekä vastaavan jousto-ompeleena. Myös napinläpi onnistuu täysin automaattisesta; nappi vain koneeseen ja hups, napinläpi syntyi. (tätä en tosin ole kokeillut vielä;)

Tätä varten siis hankin ne kaksoinneulatkin Karnaluksista, tosin kaksoisneulan langoittamista ei koneen ohjekirjassa neuvota, sitä täytynee käydä kysymässä liikkeestä.


Ensimmäiset tuotokset siis ovat syntyneet, kylläpä niitä syntyykin nopeasti kun kone on kotona ja voi ommella silloin kun on sopiva hetki eikä tarvitse raahautua mummolaan saakka. Mutta niistä enemmän ensi vuonna;) Hyvää alkavaa vuotta kaikille, muistakaahan tehdä käsitöitä ensikin vuonna!

Jouluksi tehtyjä

 Jouluksi tein kolme lahjaa itse, vain tuosta yllä olevasta on kuva:) Eli tuossa kaulaliina Novitan Crystal-langasta. Ohje Novitan lehdestä kuluneelta syksyltä. Tein myös yhdet miesten lapaset ja yhden käsilaukun huovuttamalla.

Lisäksi tein pakettikortteja, tässä osa niistä. En jaksa kirjoitella kaikista erikseen mutta materiaaleina oli kartonki, käsin tehty paperi ja koristeet/erikoisemmat paperit Tiimarista ostetusta korttipaketista.






Ja tietysti kuvat ovat väärinpäin!!! ;D

perjantai 14. joulukuuta 2012

Tallinnan ostoksia

Jokin aika sitten piipahdimme Tallinnassa ja asetin tavoitteeksi Karnaluks-liikkeessä käymisen. Liike olikin varsinainen aarreaitta, siellä oli kaikkea ja paljon:) Mukaan tarttui muutamia ostoksia.

Nämä kultalangat ostin joulupalloja varten, mutta voihan noita käyttää muuhunkin tarkoitukseen.



Silmukkamerkkejä, näistä on varmasti apua kerrosten laskemisessa isoja töitä tehdessä. Anopille parit merkkauslangat.


Kaksi pakkausta neppareita, olisin ostanut myös neppareiden kiinnitykseen käytettävät pihdit mutta liikkeessa ei moisia ollut. Liekkö tarpeellinen, en osaa sanoa.

Kaksi kaksoisneulaa, koossa 70 ja 80. Olivat muuten erittäin edulliset Suomen hintoihin verrattuna; parilla eurolla sai yhden kaksoisneulan.

Tällä hetkellä on tonttupaja toiminnassa, jouluksi on tekeillä muutama lahja. Niistä sitten lähempänä, kunhan valmistuvat. Toivottavasti saan valmista, siispä nyt neulomaan!!!