tiistai 11. tammikuuta 2011

Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee!

Mutta minäpä muistelen. Ihan yhden neuleen verran. Tässä kaksi vuotta sitten neulottu tunika.

Lanka Seitsemän veljestä, väri syklaami. Ohjeen löysin Suuresta Käsityölehdestä, oli silloin joitakin vuosia vanha lehti. Tässä alla lähempi kuva kauluksesta (väri on vähän vääristynyt).

Tuo neuleen pinta on saatu reikäiseksi neulomalla siten, että neulotaan kaksi oikein yhteen ja otetaan langankierto puikolle. Tätä jatketaan koko kierros ja väliin neulotaan 5 kierrosta oikeaa. 

 
Koko tunikaa taisin neuloa kolmisen kuukautta. Aikamoinen urakka! Yleensä pidän tätä tunikaa farkkujen ja kauluspaidan tai t-paidan kanssa.

Tässä lopuksi vielä menneen syksyn tuotos, jotka viimeistelin vasta viime viikolla. Nyt pitäisi vielä viedä saajalle, eli kummitytölle. Lankana myöskin Seitsemän veljestä ja väri syklaami. Varren kaarteisiin ompelin Tiimarista ostettuja paljetteja, mielestäni kiva pikkuyksityiskohta.

 Tähän loppuun minun piti esitellä hieno pullataikina viime viikonlopulta, mutta Blogger käänsi kuvan vinottain, joten ei sitä kuvaa sitten. Ruksi seinään, kun tein pullaa. Edellisen kerran tein varmaan viime keväänä.

Ainiin muuten. Loma häämöttää! :D Me lähdetään Kyproksen lämpöön (toivottavasti lämpöön!) huhtikuussa. Vielä reilu kolme kuukautta odotusta, mutta jospa jaksaisi paremmin töissäkin! :)

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vuosi 2010

Taas on se aika, kun pitäisi summailla mennyttä vuotta ja katsella hiukan tulevaan. Mutta ensin hiukan uuden vuoden vietosta. Vuoden pari viimeistä päivää menivät häähumussa. Sain itseni positiiviselle mielelle häiden suhteen ja auttelimme häiden järjestelyssä. Perjantai menikin koko päivä häiden merkeissä, kampaaja kävi meillä laittamassa minun hiukset ja naaman ja kirkollekin ehdin melkein tuntia ennen vihkimistä. Häät olivat oikein mukavat ja morsiamen puku oli hurjan kaunis. Vuosi vaihtui kodassa kuohuviiniä kohotellen ja viime vuotta muistellen!

Tammikuu 2010...

...odottelin valmistumista ja viettelin aikaa kotona. Päivät tuntuivat pitkiltä. Tosin vietettiin ystävän polttareita mm. issikkavaelluksen merkeissä. Niin ja juhlittiin myös ne ystävän häät! Ajatella, jo vuosi niistäkin. 27.1. minusta tuli maisteri.
Issikka polttarireissulta

Helmikuu 2010...

...sain maisterin paperit kotiin ja ilmoittauduin työttömäksi. Olipa se masentavaa. Selvittelin työharjoittelupaikkoja, hiihdin, neuloin ja valmistelin maisteri-juhlia. Ompelin valmiiksi myös juhlamekon maisteri-juhliin!
Valmistujaispuku, jossa juhlittiin myös uusi vuosi.

Maaliskuu 2010...

...sain harjoittelupaikan ja puhelun koskien nykyistä työtäni. Päätimme mennä naimisiin kesällä ja uppouduin täysin häähumuun!


Lahjaorkidea valmistujaisten kunniaksi


Huhtikuu 2010...

...kävimme kaason kanssa puvun ostoreissulla Helsingissä. Järjestelimme häitä kiivaasti ja tein harjoittelua. Kevät, ihanaa!
Viimeisenä pelistä tiputettu puku

Toukokuu 2010...

...hääjärjestelyt olivat edelleen pinnalla. Kävin kaveriporukalla Tukholmassa risteilyllä. Harjoittelu päättyi.
Kuninkaan linna

Kesäkuu 2010...

...odotus kiihtyy, kuume nousee! Ikimuistoiset polttarit! Juhannus ja kohta häät...
Polttarieleganssia kesäkuussa 2010. Polttarisankari tutustuu Wii-konsolin ihmeisiin...

Heinäkuu 2010...

...3.7. häät! Ihana ja ikimuistoinen päivä, unelmieni täyttymys ja vielä enemmän. (mistä tulikin mieleen, että hääkuvakansiot on edelleen kasaamatta....) Aloitin uudessa työssäni ja hikoilimme ennätyshelteissä! Mikä kesä.
Oma pukuni löytyi kolmannesta liikkeestä.

Elokuu 2010...

...työelämän realiteetit iskivät vasten kasvoja, tää on rankkaa! Ja koko ajan on kiire. Mutta ihanaa! Lappeenrannan miniloma.

Lappeenrannan hiekkalinnassa


Syyskuu 2010...

...työtä, työtä, työtä... Vähän käsitöitäkin.

Kesän kukkaloisto on jo hiipunut syyskuussa.


Lokakuu 2010...

...työtä, työtä, työtä.... Synttärit ja jotain.

Lokakuussa aloitettu käpyprojekti valmiina. Talvikoristeena.
Marraskuu 2010...

...työtä, jne... Mummon hautajaiset, joulunavaus.

Työn ohessa hankittu cambria-orkidea


Joulukuu 2010...

...monivitamiinit toivat valoa arkeen. Töissä aivan karmea kiire jouluviikolle saakka, jouluvalmistelut tuntuivat kärsivän. Joulu kotona, ihanaa. Uusi vuosi, tervetuloa!
Meidän kuusi ei halua olla pystyssä...
Ensi vuodelle toivon rauhallista arkea ja paria ulkomaan matkaa. Nyt haaveissa ovat Egypti ja Lontoo. Parisuhteessa toivon rauhaa ja rakkautta, vähemmän riitoja ja kiukkua. Työhön toivon onnistumisia ja hyviä suorituksia. Pari toivetta pidän itselläni, sydämessäni. Onnea vuodelle 2011!